Sprawozdanie po Turnieju Sporting Cup 2014

start / Aktualności

Sprawozdanie po Turnieju Sporting Cup 2014

Football Academy Wrocław I i II zwycięzcami pierwszej edycji rozegranego w Trzebnicy Mini Sporting Cup 2014.

Nasze dwie drużyny z rocznika 2005/2006 były bezkonkurencyjne w swoich kategoriach turniejowych podczas Mini Sporting Cup 2014, który został rozegrany w Trzebnicy. Football Academy I rywalizowało w kategorii „Liga Mistrzów” natomiast Football Academy II w kategorii „Liga Europejska”. Dwa nasze zespoły odniosły komplet zwycięstw i zwyciężyły w swoich rozgrywkach. Królem strzelców turnieju został: Eryk Słowikowski (FA I)-12 goli, najlepszym zawodnikiem: Kuba Kaspar (FA II), nagroda za najładniejszą bramkę turnieju: Piotr Przebierała (FA II)

Wyniki:

Football Academy I – „Liga Mistrzów”

FA I – Odra Wrocław 11-0 (Eryk Słowikowski-5 goli, Błażej Jakóbczyk, Miguel Chicote, Filip Wroński,                               Georgios Dumas, Maks Pordzik, gol samobójczy)

FA I – Sporting Wrocław I 12-0 (Eryk Słowikowski-4 gole, Filip Wroński-2 gole, Bartek Sroka- 2 gole,                                          Georgios Dumas- 2 gole, Błażej Jakóbczyk, Miguel Chicote)

FA I – Spartan Wrocław 6-0 (Eryk Słowikowski-3 gole, Miguel Chicote, Filip Wroński, Georgios Dumas)

FA I – Parasol Wrocław 2-0 (Błażej Jakóbczyk -2 gole)

Skład zespołu:

1.      Kamil Komarnicki

2.      Filip Wroński

3.      Bartek Sroka

4.      Maksymilian Pordzik